Vi skal udvikle – ikke afvikle – seniorernes arbejdsliv

Det snævre fokus på nedslidning og alder står i vejen for vigtige samtaler om ældre medarbejderes muligheder for længere og mere fleksible arbejdsliv, siger forskerne bag kampagnen ”De erfarne”.

”De erfarne” er resultatet af forskningsprojektet Seniorpraksis, som vi hos Bobach Stålentreprise har været en del af. Seniorpraksis har undersøgt seniormedarbejders trivsel og arbejdsliv, med formål om at fremme mental sundhed blandt seniormedarbejdere i finansbranchen og produktionsbranchen.


Lars fra Brovst

Som en del af projektet, er der blandet andet lavet en podcastserie med fortællinger fra sidste del af arbejdslivet. Her har vores friske og modige 70-årige medarbejder, Lars Rud Larsen, delt ud om sit arbejdsliv samt sine tanker og håb for de sidste år inden pensionstilværelsen.

Du kan høre podcastafsnittet med Lars lige her:

https://de-erfarne.simplecast.com/episodes/lars-fra-brovst
”Ældre medarbejdere er ikke bare nedslidte eller trætte – de er også erfarne, fleksible og motiverede”

​Et resultat vi er enige i og tror på. Som Lars så fint fortæller i podcasten, værdsætter han sit arbejde – det giver ham liv, og får ham til at han nyde sin fritid endnu mere. Det tilfører samtidig stor værdi til Bobach Stålentreprise. Som man kan høre i podcasten, er Lars en fantastisk medarbejder. Han er motiveret for at arbejde, han kommer med godt humør, han er fleksibel og møder gerne ekstra ind i de meget travle perioder. Sidst men ikke mindst er han fuld af erfaring. En erfaring som både gør ham selvstændig, men også gavner vores unge lærlinge, der kommer under hans vinger, når de starter. Unge og ældre både gavner og kan lære meget af hinanden.


Vi skal udvikle ikke - afvikle – seniorens arbejdsliv

​Resultaterne af forskningsprojektet lyder på, at vi skal udvikle - ikke afvikle - seniorens arbejdsliv. Vi skal være fleksible, og skal skabe rum for samtale om senkarriere, gradvis tilbagetrækning og pension. Forskerne bag Seniorpraksis har udviklet konkrete værktøjer til både de erfarne, ledelsen og fagforeninger/pensionskasser. Du kan læse meget om hele projektet og kampagnen her: https://erfarne.ku.dk/

Et stort tak skal det også lyde til forskerne bag Seniorpraksis for et spændende og godt samarbejde.


Næste nyhed

Har du set vores brochure?​

​BOBACH STÅLENTREPRISE A/S

​CVR: 43220810

Rørdalsvej 198

9220 Aalborg Ø


Telefon: 9815 1800

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.