I bæredygtighedens tegn

Som virksomhed har vi et ansvar for at bidrage til en mere bæredygtig udvikling.  Med stål som kernen i vores virksomhed, er vi godt stillet bæredygtighedsmæssigt som start, da stål kan genbruges uendeligt, uden at det tager skade. Der er dog mange processer, der kan optimeres.

Vores bæredygtighedsstrategi fokuserer på en mere CO2-venlig produktion og drift samt social ansvarlighed. Hvordan vi præcist arbejder med at optimere de forskellige grene og hvilke mål vi har sat os, kan læses under vores arbejde med FN's Verdensmål. 

​EPD'er  & DGBN Byggeri

Der eftersørges i højere grad miljøvaredeklarationer på stål. EPD'er er endnu ikke et krav, men vi er i løbende dialog med vores leverandører om fremskaffelse af EPD'er. DGNB-certificeringer anvendes i stigende grad som bæredygtighedsstandard i Danmark. Vi understøtter naturligvis DGNB-byggerier, og har allerede været leverandører på flere certificeret byggerier, blandt andet Vrå Skole.​

FN’s verdensmål – bæredygtig udvikling

Som en del af den bæredygtige udvikling, arbejder vi med FN’s Verdensmål. Vi fokuserer på det, der giver mest mening for os, og hvor vi kan gøre den største forskel. Vi understøtte flere af FN's Verdensmål, men fokuserer på følgende:

Punkt 4 – Kvalitetsuddannelse / Punkt 8 - Anstændige job og økonomisk vækst

​Vi skal sikre arbejde til både faglærte og højtuddannede. Både unge, ældre og til dem med nedsat arbejdskraft. Selvom vi er langt fremme på uddannelsesområdet, er der stadig områder, hvor vi kan forbedre os. Det kan være en udfordring for unge mennesker at finde en læreplads eller praktikplads, som er essentielt for at fuldføre deres uddannelser og give dem kompetencer til videre liv.

Derfor tilbyder vi flere gange årligt lærepladser, praktikpladser og studiejobs i både produktion og på kontoret. Samtidig har vi også flexjob til personer med nedsat arbejdskapacitet, og vi tilbyder seniorordning til medarbejdere, der ønsker at forsætte efter pensionsalderen men på nedsat tid.

Vi er medlem af DI Lærepladsfællesskabet,  og ​som mål vil vi pr. 7 faglærte medarbejder have en lærling svarende til 15%.

Punkt 11 - Bæredygtige byer og lokalsamfund

Lokalsamfundet omkring os er utroligt vigtigt, og et sted der kan gøres en forskel.

For at kunne bidrage til Aalborgs udvikling, er vi en del af Aalborg Alliancen, som har til formal at forbedre kommunens og erhvervslivet vækst og udvikling gennem disse parametre:

  • Gode rammevilkår for erhvervslivet
  • ​Adgang til kvalificeret arbejdskraft til kommunens virksomheder
  • ​Nedbringe ledigheden i Aalborg Kommune
  • ​En styrket infrastruktur gennem anlæg af den 3. Limfjordsforbindelse

Den trafikale forbindelse over Limfjorden er en af de største udfordringer for fortsat vækst i Aalborg og Nordjylland, og derfor et afgørende sted for os at støtte.​

Punkt 12 - Ansvarligt forbrug og produktion

Vi fremstiller alt i vores eget værksted med fuld kontrol over materialer og processer, og har derfor bedste forudforsætninger for at CO2-optimere vores produktion og drift.

Vi formindsker vores co2-aftryk ved at anvende mest mulig genavendt stål samt moderne teknologi for en mere CO2-venlig produktion. Vi er i løbende dialoger med vores leverandører om produkter med mindst mulig miljøpåvirkning både i forhold til stål, overfaldebehandling mm. Herved kan vi tilbyde grønnere løsninger, og forsat understøtte DNBG-byggerier. Samtidigt anvender vi kun træ der er FSC-mærket og vores glas bliver leveret af danske leverandører.

Vi har hele tiden øje på at forbedre os, således vi kan bidrage mest muligt til en mere bæredygtig udvikling og dermed samfund. 

ESG-rapport​

Vi udarbejder en ESG-rapport for at dokumentere vores engagement i bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsledelse. Denne rapport giver os mulighed for at dele vores fremskridt inden for miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige områder med vores interessenter. Det er et værktøj til at fremme gennemsigtighed, måle vores resultater og identificere områder, hvor vi kan forbedre os. Gennem ESG-rapporten viser vi vores dedikation til at skabe en positiv indvirkning på både vores virksomhed og samfundet som helhed.


Du kan se vores første ESG-rapport for 2023 ude til højre

Om virksomheden

Stål- og ingeniørvirksomhed med over 125 års erfaring og stor know-how indenfor branchen.

Har du spørgsmål?

Ring til os på telefonnummeret 98 15 18 00 eller send os en e-mail på bobach@bobach.dk.

BOBACH STÅLENTREPRISE A/S

CVR​: 43220810

Rørdalsvej 198, 9220 Aalborg Ø​

Klik her for rutevejledning